zwani.com myspace graphic comments
ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ!!! Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων Νεας Πολιτείας ιδρύθηκε το 2006 από ανθρώπους με πολύ μεράκι και αγάπη για τον τόπο τους. Η πρωτοβουλία αυτών των ανθρώπων αποτέλεσε το κίνητρο για την αδιάκοπη και συνεχή προσπάθεια όλων των Διοικητικών Συμβουλίων αλλά και των κατοίκων της Νέας Πολιτείας από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα ώστε ο Σύλλογος να έχει αναπτύξει μια πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα. Κορυφαία εκδήλωση του Συλλόγου είναι το Πολιτιστικό Φεστιβάλ που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2008 στις αρχές Μαίου.

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΚΑΛΑΘΑ

 Βασική αρχή στο θεατρικό παιχνίδι είναι να παντρέψουμε την τέχνη, τα σύγχρονα ερεθίσματα, τη γνώση και το παιχνίδι.
 Πολύτιμος συνδυασμός – ιδιαίτερα στις μέρες μας – που το «ελεύθερο» παιχνίδι έχει χάσει το χρόνο και τους χώρους του.
 Η συστηματοποίησή του γίνεται ολοένα και πιο αναγκαία και πάντοτε μέσα από όρους παιδαγωγικούς, έντεχνους, κοινωνικούς και αισθητικούς.
          Συμβάλλει αποτελεσματικά στην συναισθηματική και γνωστική ανάπτυξη, στην καλλιέργεια της δημιουργικότητας, της φαντασίας, της σωστής έκφρασης, των διαπροσωπικών σχέσεων και στη δημιουργία καλλιτεχνικού κριτηρίου.

          Ο Στέλιος Καλαθάς ακολουθώντας μια πολύχρονη διαδρομή μέσα σε ομάδες παιδιών ως:
  • εμψυχωτής και παιδαγωγός: θεατρικού παιχνιδιού σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία αλλά και συλλόγους,
  • ιδρυτής και σκηνοθέτης: θεατρικών – παιδικών ομάδων
  • συγγραφέας : παραμυθιών και θεατρικών έργων που ανέβηκαν στη σκηνή για παιδιά.
Συνεχίζει μέσα από μια παιδοψυχαγωγική και καλλιτεχνική – θεατρική διαδρομή τη μέθοδο που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να παίζουν και να επικοινωνούν σωστά με βάση τις ανάγκες τους, εκφράζοντας αποτελεσματικά τις ιδέες τους και αναπτύσσοντας δημιουργικά τη φαντασία τους.