zwani.com myspace graphic comments
ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ!!! Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων Νεας Πολιτείας ιδρύθηκε το 2006 από ανθρώπους με πολύ μεράκι και αγάπη για τον τόπο τους. Η πρωτοβουλία αυτών των ανθρώπων αποτέλεσε το κίνητρο για την αδιάκοπη και συνεχή προσπάθεια όλων των Διοικητικών Συμβουλίων αλλά και των κατοίκων της Νέας Πολιτείας από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα ώστε ο Σύλλογος να έχει αναπτύξει μια πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα. Κορυφαία εκδήλωση του Συλλόγου είναι το Πολιτιστικό Φεστιβάλ που πραγματοποιείται κάθε χρόνο από το 2008 στις αρχές Μαίου.

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

5o Πολιτιστικό Φεστιβάλ «Κυρίλλεια και Μεθόδεια 2012»


Η μεγάλη γιορτή του Πολιτισμού, το τριήμερο Πολιτιστικό Φεστιβάλ «Κυρίλλεια και Μεθόδεια 2012» ξεκινά, επιφυλάσσοντας για ακόμη μια χρονιά ξεχωριστές και μοναδικές στιγμές «γεμάτες» ήχους, χορούς και χρώματα.
Για πεμπτη συνεχή χρονιά οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Κυρίλλεια και Μεθόδεια» έρχονται να σφραγίσουν με τη δυναμική και το πλούσιο πρόγραμμά τους τα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας. Να γίνουν η αφετηρία και ο σταθμός για ένα ξεχωριστό και μοναδικό «ταξίδι» στην πολιτιστική μας παράδοση αλλά και στη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία.
Η περιοχή της Νέας Πολιτείας, το πλέον δυναμικό και αναπτυσσόμενο οικιστικά και πληθυσμιακά κομμάτι του Ευόσμου γίνεται το σταυροδρόμι και ο τόπος συνάντησης των πολιτιστικών φορέων αλλά και των πολιτών, των νέων και δημιουργικών ανθρώπων. Μέσα από τις εκδηλώσεις και τα δρώμενα που θα πραγματοποιηθούν, θα έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να γευτούμε την ομορφιά της πολιτιστικής δημιουργίας αλλά και της γνήσιας ψυχαγωγίας..Ολοι κάτω από την ομπρέλα του πολιτισμού παρόντες σ´ ένα φαντασμαγορικό ομαδικό χορό πιασμένοι χέρι - χέρι χορευτές διάφορων συλλόγων, διαφορετικής καταγωγής , διαφορετικής ηλικίας , διαφορετικής πολιτισμικής χροιάς ,όλοι μαζί , όλοι ίσοι μα και συγχρόνως διαφορετικοί χορεύοντας σ’ έναν κοινό σκοπό: τη σύνθεση και την ενίσχυση του Πολιτισμού μας και της Παράδοσης των Ελλήνων..


Τριάντα πέντε πολιτιστικοί και αθλητικοί φορείς, σύλλογοι, κοινωνικές οργανώσεις, καλλιτεχνικές ομάδες, εργαστήρια και σχολές χορού από το Δήμο Κορδελιού Ευόσμου αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Νομού Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, δίνουν το παρόν τους στο  Φεστιβάλ «Κυρίλλεια και Μεθόδεια» που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κατοίκων Νέας Πολιτείας Ευόσμου σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Κορδελιού Ευόσμου την Παρασκευή 11, το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Μαΐου  στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ευόσμου.
    Το φετινό φεστιβάλ φέρει τον τίτλο «Ελλήνων Παράδοση» και είναι αφιερωμένο στο λαϊκό πολιτισμό και σε όλες τις εκφάνσεις της ελληνικής παράδοσης αλλά και της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να παρουσιάσουν στο κοινό τις δράσεις τους αλλά και ένα πλούσιο θέαμα από μουσικοχορευτικά και αθλητικά δρώμενα.


 https://www.facebook.com/events/420515647966300/